Suchy rozładunek owoców i warzyw

Suchy rozładunek do owoców i warzyw to specjalistyczne urządzenie zagłębione w ziemi, umożliwiające szybki i efektywny rozładunek surowców bezpośrednio z naczep.

Budowa i działanie:

  • Komora załadunkowa – duży, otwarty zbiornik wkopany w podłoże, do którego wsypywane są owoce lub warzywa bezpośrednio z ciężarówek lub przyczep.
  • Ściany o wzmocnionej konstrukcji – wykonane z blachy stalowej lub nierdzewnej, odporne na obciążenia i wilgoć.
  • System transportu – na dnie leja znajduje się przenośnik taśmowy, ślimakowy lub wibracyjny, który przesuwa produkty do dalszej obróbki, np. mycia, sortowania lub pakowania.
  • Odpływy wody i system czyszczenia – w przypadku owoców i warzyw wymagających płukania, lej może być wyposażony w otwory odpływowe i natryski wodne.
Realizacje Więcej


Numer projektu: RPLU.03.07.00-06-0047/20

Tytuł projektu: „Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa ARGOSPAW Tomasz Kaczor”

Projekt polega na zakupie innowacyjnego sprzętu do świadczenia usług Stainless Emergency (szybka produkcja maszyn do przemysłu spożywczego).
Cele realizowanego projektu są następujące: 1. Wzrost/poprawa konkurencyjności na rynku regionalnym 2. Wprowadzenie nowych usług na rynek 3. Wdrożenie innowacji 4. Wzrost zatrudnienia 5. Poprawa środowiska, poprzez wprowadzenie ekoinnowacji.
Efekt działań - świadczenie usługi Stainless Emergency. Usługa polega na dostarczaniu rynkowi nowych maszyn/linii technologicznych do przemysłu spożywczego w jak najkrótszym czasie i w jak najwyższej jakości wykonania.

Planowana wartość projektu: 3 100 628,13 PLN.
Wkład Funduszy Europejskich: 1 737 248,45 PLN.

Anna • Hej! Potrzebujesz pomocy? ×